Inca unul. Tot despre aia. Pai in ziua de azi sufera lumea. Mult. Ori ca n-are bani...si atunci isi pune inventia (sau siretenia) in functiune si se pune pe facut bani; ori, prieteni, din dragoste. Si atunci nu faci decat sa cauti alte activitati cum ar fi sa pierzi timpul pe blogg-uri! Daca asta ajuta ... asa da invetie a omului care sa-l scoata macar odata din cacat.



luni, 11 iulie 2011

Dragostea e sentiment... sau instinct?

Am simtit fiorul iubirii. Stiu sentimentul acela care te face sa plutesti, te trezesti intr-un loc ca purtat de gand si te intrebi "Cat am dat pe taxiu, ca n-am fost atenta?!?" Sentimentul acela ca ai lumea la picioarele tale si ca toti sunt buni si-ti zambesc, pe cand d-na de la magazin "greseste" sa-ti dea restul la ciocolata iar seful te prosteste sa fii singura care ramane peste program sa termine treaba. Dar ce conteaza,. toate trec si tu ajungi in sfarsit in bratele persoanei iubite si te bucuri o noapte de magaieri si sarutari, o noapte care pare un veac de placere si pe care o regreti putin doar dimineata cand ridici capul de pe perna (de la paharul in plus de vin rosu...ala care trebuia sa stimuleze nu stiu ce placere). Auzi apoi "Iubi, sa nu uiti ca te iubi. Sa ai o zi frumoasa!" si trece tot si magia incepe iar si iar. Ai vrea tu la nesfarsit!
"Iubi, poti sa uiti ca te iubi. Sa ai o viata frumoasa!" Ups! s-a rupt filmul sau ce ca la un moment dat nu mai intelegi nimic. Nu mai plutesti, ci chiar simti bataturile de la pantofi dis de dimineata cand ajungi la servici, nimeni nu mai zambeste cu toate ca incearca oricum sa te fure, iar capul pe perna dimineata oricum te doare cand il ridici, tot de la cateva pahare in plus (care trebuiau sa innece de data asta...cu toate ca tot au stimultat, cateva amintiri total nepotrivite in acel moment).
Si ce e dom'le cu dragostea asta? Pai daca am fi constienti ca e doar un sentiment, care aduce mai mult rau decat bine (sa fim seriosi, toti spunem ca s-a meritat, ca se merita sa iubesti, dar prea putini am vazut bucurandu-se o viata de asa zisele efecte binefacatoare ale dragostei) de ce nu renuntam? E ca si bautura. Iti place, ce-ti mai place dar ce te faci cu ulcerul de dupa? O eviti si gata, altfel te arata lumea cu degetul pe strada. Acum vad cat sunt de asemanatoare dragostea si bautura: de la una plutesti, de la cealalta mergi pe trei carari, dar tot nu prea stii unde te duci. De la una vezi lumea doar zambind, de la cealalta ii vezi pe toti razand si nu stiu cum se face dar toti incearca si reusesc sa te prosteasca. Cand se termina dragostea o dai cel mai probabil pe bautura iar cand se termina sticla de bautura te arunci in bratele primului care te prinde sperand sa te indragostesti. Un cerc vicios asadar. Infine... si daca nu e ceva de care in mod voluntar ne putem feri? E un instinct, poate. Vreo farsa a naturii pentru conservarea speciei umane. Si nu era deajuns sexul pentru asta?
Ah, acum e clar. Natura a avut cele mai bune intentii cu instinctul ei... d-aia toti barbatii au capul girofar si mintea fluture. Doar ca si-a bagat dracu' coada si-a prostit femeia? A fost o gluma rea.
Suferinta din dragoste e suferinta si pentru mine, probabil si pentru el.
Oare suferi, iubirea mea?

P.S. Probabil ca dragostea asta nu e altceva decat o nevoie. E placut sa te vezi altfel, o persoana mai buna in ochii celui iubit, o persoana mai buna doar pt ca servesti cu inima si corpul persona iubita. Ai nevoie de cineva pe care sa servesti. Ai nevoie de cineva. Ai nevoie.

5 comentarii:

Dom'le, io zic: